Mijn naam is Dorine van der Gaag.

Ik ben moeder van 3 kinderen en sinds augustus 2018 ook oma van een lieve kleinzoon. Jaren geleden werkte ik in de verzorging maar sinds 2007 ben ik vol enthousiasme werkzaam als yoga docent.

Yoga en meditatie zat er bij mij al jong in. Vaak zonder er bewust van te zijn deed ik het als kind al. Gewoon omdat ik het fijn vond.

Op mijn 19e kreeg ik mijn eerste yoga les, en dat beviel zo goed dat ik nooit meer gestopt ben. Na verschillende soorten yoga te hebben beoefend was het duidelijk dat Dru Yoga voor mij de meest complete yoga en meditatie bood.

De zachte vloeiende bewegingen, de hartopeners en fijne ontspanning die zo kenmerkend zijn voor Dru, compleet met meditatie, gaven me zo veel meer diepgang in de beleving van yoga en meditatie. Dit zorgde voor meer balans in mijn leven op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Dru meditatie kent vele verschillende technieken om tot meditatie te komen. Met meditatie breng ik weer rust in mijn denken, de ruis van alle onbelangrijke dingen kan vervagen en tot stilte komen. In deze stilte is mijn hoofd niet leeg; mijn geest is in rust en juist helder in het moment aanwezig. Het geeft mij de kans om te ontspannen, mijn energie op te bouwen, en om makkelijker mijn beslissingen te nemen, mijn weg te vinden in het leven.

 

Zachtheid, rust en positieve energie

Dat is wat ik wil uitstralen naar de mensen om me heen. In de volle overtuiging dat dit opgenomen en doorgegeven wordt. De wereld mijn beste zelf geven… samen de wereld een beetje beter maken. Daar haal ik zingeving en voldoening uit.

Ontspanning is zo belangrijk, het zit niet alleen in je lijf maar ook in je denken en in je emoties. Deze diepe ontspanning kun je ook bereiken door massage. Bijvoorbeeld ontspanningsmassage, Reiki, Acces Bars, Thaise yoga massage, het zijn allemaal fijne manieren om even los te laten. Heerlijk om te ontvangen en fijn om te geven.

Dru yoga en meditatie hebben mij geholpen met de uitdagingen van het leven die op mijn pad kwamen. Bewust deze uitdagingen ervaren en beleven, vanuit moed en vertrouwen in plaats van angst. Daar zit de kracht.

Persoonlijke verhaal:

Misschien vraag je je af hoe yoga en mediatie mij geholpen hebben en wat die uitdagingen dan waren.
Mijn gezondheid is bijvoorbeeld niet altijd vanzelfsprekend geweest. Daarom was het erg belangrijk om stress en oververmoeidheid zo veel mogelijk te beperken.

Het dagelijks leven van een moeder met 3 levendige kinderen zorgde  toch ook voor de nodige uitdagingen. Door op mijn ademhaling te letten en met yoga en meditatie goed te ontspannen vond ik hier  makkelijker mijn balans in.

Maar ook tijdens mijn bevalling bijvoorbeeld. Alle zwangerschapsgym ten spijt.. het waren de yoga lessen over diepe yoga ademhaling die mij door de weeën heen hielpen.

Heel persoonlijk en vrij recent ging het ineens heel slecht met mijn moeder waar ik een warme hechte band mee had. Ze had een bijzondere vorm van Alzheimer, werd ziek en voelde dat ze te zwak was om nog te herstellen. De laatste 17 dagen van haar leven heb ik bij haar gewoond om haar zelf kunnen verzorgen. Het vermogen om volledig in het moment te zijn, zonder spijt of angst heeft me geholpen zodat dit voor ons nog een liefdevolle tijd en een mooi afscheid werd. Een ervaring om met dankbaarheid op terug te kijken.