Meditatie

Meditatie is niet iets wat je doet maar het is een staat van zijn waarbij je gedachten tot rust zijn gekomen en je geest in stilte helder aanwezig is. Zodra je denkt “nu ben ik aan het mediteren” is het werkelijke moment van meditatie al voorbij.

Mediteren is niet moeilijk. Je begint met rustige ademhalingsoefeningen, concentratie en gebruikt diverse meditatie technieken die je gedachten laten verstillen. Uiteindelijk maakt je zonder dwang de ruimte tussen elke gedachten steeds iets groter. Meditatie kent vele positieve effecten, denk hierbij niet alleen aan een verbeterde concentratie, rust in je hoofd, meer focus voor wat werkelijk belangrijk is, maar denk ook eens aan een verbetering van je gezondheid en energie.

Wat meditatie zo bijzonder maakt is dat het je helpt om op elk moment, ongeacht de situatie weer je rust te vinden. De toepassing van meditatie in het dagelijks leven is heel eenvoudig. Je haalt de hele dag door adem… waarom zou je dan niet bewust adem halen?

Maak je vooral geen zorgen, je hoeft niet in kleermakerszit te kunnen zitten. Ook op een stoel of in een andere houding, die beter bij je past, kun je goed leren mediteren.

Mijn motto is: Liever in balans met jezelf, dan in gevecht met je lichaam!

Yoga

Dru yoga, gezond voor lichaam en geest! Deze vorm van yoga kenmerkt zich door zachte vloeiende bewegingen in combinatie met een gecontroleerde ademhaling. Het is een sierlijke en krachtige manier om bij jezelf te komen en stress los te laten. Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Met niet alleen fysieke maar ook mooie energetische oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, visualisaties en een goede ontspanning draagt het bij aan een verbeterde gezondheid en gevoel van je geluk.
Afhankelijk van de soort les en de duur van de les eindig je met een meditatie.

Dru yoga vindt net als vele ander westerse yoga vormen haar oorsprong in de eeuwenoude tradities uit India. Het is van generatie op generatie overgedragen en is momenteel één van de snel groeiende yoga vormen. Steeds meer mensen ervaren hoe Dru yoga je jong houdt en je lichaam en geest gezond houdt. Het zorgt voor innerlijke rust, stabiliteit en helpt je om op een positieve manier in het leven te staan.

Yoga en Meditatie

De combinatie van yoga en meditatie zal je een diepere ervaring geven en alle positieve effecten van zowel de yoga als de meditatie versterken. Behalve een fijn gevoel helpt het ook om je bewuster te worden, van de wereld om je heen én van je eigen binnen wereld. Dat wat je waarneemt mag er zijn, je hoeft niet overal een oordeel over te geven en je eigen criticus te zijn.

Wees eens lief voor jezelf en zie wat dat je brengt. Yoga en meditatie gaat over bewegen in liefde, vrijheid en verbinding. Klinkt het een beetje zweverig? Geen zorgen, met enige Hollandse nuchterheid begeleid ik je in mijn favoriete lessen.

Stoel Yoga

Wil je graag bewegen maar gaat dat niet zo makkelijk? Hou je van yoga maar werken om wat voor reden dan ook je benen niet helemaal mee? Denk dan eens aan stoelyoga!

Je zit op een stoel en doet eenvoudige oefeningen die je lichaam weer sterk en soepel maken. Net als bij de andere yoga lessen gaat alles volgens de Dru principes. Adem, en het loslaten van spanning en energie blokkades zijn de basis.

Aan het einde van de les mag je je hele lichaam maar ook je gedachten tot rust laten komen. Zo ontspannen kan je lichaam de energie ruim laten stromen en op te bouwen. Grote kans dat je je na een stoel yoga les weer als nieuw voelt.